Faik Öztrak: “Tüm Gücümüzle Bu Haksızlığın Karşısında Duracağız”

13.05.2022

-“KAFTANCIOĞLU KARARI VİCDAN SAHİBİ KALPLERDE HÜKÜMSÜZDÜR”

-“HAKKI, HUKUKU TERK ETMEK, ÖZGÜRLÜĞÜ TERK ETMEKTİR”

-“İSTANBUL İL BAŞKANIMIZ GÖREVİNİN BAŞINDADIR”

-“AYARIYLA OYNADIĞINIZ KANTAR, GÜN GELİR SİZİ DE TARTAR”

- “MİLLETİN GÜR SESİ 21 MAYIS’TA MALTEPE’DE DUYULACAK”

CHP Sözcüsü Öztrak, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki kararın hukuk ve adalet diliyle değil, Sarayın kirli vesayetçi diliyle yazıldığını ifade ederek, “İstanbul İl Başkanımız hakkında verilen hüküm, Sarayın istek ve arzusuna göre verilmiştir. Bu karar; millet adına verilmemiştir. Bu nedenle de, vicdan sahibi tüm kalplerde hükümsüzdür” dedi. Öztrak, Kaftancıoğlu hakkında adalet tesis edilene kadar susmayacaklarını belirterek, “Tüm demokratik direncimiz ve gücümüzle bu haksızlığın karşısında duracağız. Çünkü haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır” diye konuştu.

Saraydakilerin koltuklarından kalkmamak için, her yolu deneyeceğini bildiklerini belirten Öztrak, “Ama ne olursa olsun, biz milletimizin hakkını, hukukunu savunmayı asla bırakmayacağız. Çünkü hakkı ve hukuku terk etmek, özgürlüğü terk etmektir” değerlendirmesinde bulundu. Öztrak, Kaftancıoğlu’nun görevinin başında olduğunu, parti çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

“Zalimin zulmü arttıysa, zevali de yakındır” sözünü hatırlatan Öztrak, “Zevali yaklaşana, şunu hatırlatmak da görevimizdir. Adaletin ayarlarıyla oynadığınız kantar, gün gelir sizi de tartar” ifadelerini kullandı.

CHP’nin Bursa’da 21 Mayıs’ta yapacağı ‘Milletin Sesi’ mitinginin, aynı tarihte İstanbul Maltepe’ye alındığını açıklayan Öztrak, “Bu mitingde, milletimizin haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe karşı gür sesi tüm gücüyle duyulacak” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda yapılan olağanüstü MYK toplantısı sonrasında yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:


Öncelikle, bugün 301 madencimizin şehit olduğu, büyük bir adaletsizliğin yaşandığı Soma katliamının 8. yılı. Bu katliamda hayatını kaybeden maden şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bu dava, biz hukuk devletini yeniden tesis ettikten sonra, yeniden görülecektir. Bunu da buradan açıklıyorum.

HAK, HUKUK VE ADALETİN KATLEDİLDİĞİ KARANLIK BİR DÖNEM

Şimdi bugünkü gündemimize gelmek istiyorum. Ülkemizde hak, hukuk ve adaletin katledildiği karanlık bir dönemden geçiyoruz. Sarayın vesayeti altındaki nalıncı keseri olmuş yargı hep saraya göre yontuyor. Hukuk bitti. Despotluk azdı. Huzurumuz ve bereketimiz kaçtı. Ağzımızın tadı kalmadı. Despot neşemizi kaçırdı. Umutlarımızı yok etti. Memleketimizi açık hava hapishanesine çevirdi. Ülkemizi çölleştirdi. Milletimizin işini, aşını küçülttü.

DESPOT KORKAKTIR, BİR O KADAR DA ARSIZDIR

Despot milletle kavga etmek için, hiçbir fırsatı kaçırmıyor. Birliğimizi ve dirliğimizi sürekli tehdit ediyor. Despotun olduğu yerde at izi it izine karışır. Despot korkaktır. Ama bir o kadar da arsızdır. Arsız elindeki güçle, haklıyı suçlu çıkaracağını zanneder. Despot, sözde hukukçuları olmadan, hukuk devletini katledemez. Sözde hâkimleri olmadan, göstermelik davalarını yürütemez. Bugün ülkemizde yaşanan tam da budur.

KİRLİ VESAYETÇİ ANLAYIŞ

İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen karar, hukuk ve adalet diliyle yazılmamıştır. Sarayın kirli vesayetçi diliyle yazılmıştır. Dün “mağdurum” diyen, bugün “mağrur” oldu. Vesayeti altındaki yargıçlarla, kendinden olmayana gözdağı vermeye kalkıyor. Muhalefeti engellemeye uğraşıyor. Seçimleri kaybedeceğini anlayan, bu kirli vesayetçi anlayış, yargı sopasıyla rakiplerini saf dışı etmeye uğraşıyor. Milletin gerçek gündemini karartıyor.

TÜM GÜCÜMÜZLE BU HAKSIZLIĞIN KARŞISINDA DURACAĞIZ

İstanbul İl Başkanımız hakkında verilen hüküm, Sarayın istek ve arzusuna göre verilmiştir. Bu karar; millet adına verilmemiştir. Bu nedenle de, vicdan sahibi tüm kalplerde hükümsüzdür. Adalet, hakkı hak edene vermektir. İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu hakkında adalet tesis edilene kadar biz susmayacağız. Tüm demokratik direncimiz ve gücümüzle bu haksızlığın karşısında duracağız. Çünkü haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Haksızlığa ve kötülüğe karşı herkes eliyle, diliyle, hiç olmadı kalbiyle karşı çıkmalıdır. Zulme rıza da büyük bir zulümdür.

HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSMAYANLARA TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNUYORUZ

Bu haksızlığa ve zulme karşı susmayan, altılı masada birlikte olduğumuz siyasi parti Genel Başkanlarına, bizle dayanışma gösteren Cumhur İttifakı dışında diğer tüm siyasi partilerin Sayın Genel Başkanlarına, demokratik kitle örgütlerine, barolarımıza, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.

GÜN SESSİZ KALMA GÜNÜ DEĞİL

Demokratik siyasete kast eden, vesayetçi tehdide karşı, gösterdiğimiz bu dayanışma, tarihe altın harflerle geçecektir. Tarih, bu ülkenin aydınlık yüzlerinin, demokratik siyaseti ve adaleti savunan bizlerin hakkını kesinlikle teslim edecektir. Çünkü o tarihi, altın harflerle beraberce yazacağız. Bir otokratı sandıkta beraberce yenip, tarihin tozlu sayfalarına göndereceğiz. Artık gün sessiz kalma günü değildir. 

KOLTUKTAN KALKMAMAK İÇİN HER YOLU DENEYECEKLERİNİ BİLİYORUZ

İşte bu nedenle Genel Başkanımız, “Bizim kavgamız; zulme karşıdır. Bizim kavgamız; istibdada karşıdır. Bizim kavgamız; milletimizin aşına işine göz koyanlarladır. Bizim kavgamız; tüyü bitmedik yetimin hakkına göz dikenlerledir. Bizim kavgamız; hak, hukuk, adalet ve demokrasi kavgasıdır” demiştir. Bugün kimin despotla, kimin milletle kavga ettiği, gün gibi ortaya çıkmıştır. Saraydakiler koltuklarından kalkmamak için, milletle ve demokratik siyasetle kavgayı seçmişlerdir. Meşhur Hint atasözünde geçtiği gibi: “Eğer birileri, oturduğu koltuktan kalkmakta sıkıntı yaşıyorsa, kesinlikle altını pisletmiştir.” Biz saraydakilerin, o koltuklardan kalkmamak için, her yolu deneyeceğini biliyoruz. Ama ne olursa olsun, biz milletimizin hakkını, hukukunu savunmayı asla bırakmayacağız. Çünkü hakkı ve hukuku terk etmek, özgürlüğü terk etmektir.

İSTANBUL İL BAŞKANIMIZ GÖREVİNİN BAŞINDADIR

İstanbul İl Başkanımız, Sayın Canan Kaftancıoğlu görevinin başındadır. Parti çalışmalarına devam etmektedir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi’yiz. Biz Kuvayımilliye’yiz.  Biz Anadolu ve Rumeli Müdafaa-İ Hukuk’uz. Biz; “Özgürlük ve bağımsızlık, benim karakterimdir” diyen, Mustafa Kemal Atatürk’ün partisiyiz. Biz, hak, hukuk ve adalet için verilecek hiçbir kavgadan korkmayız.

AYARIYLA OYNADIĞINIZ KANTAR, GÜN GELİR SİZİ DE TARTAR

Siyasetteki nezaketimizi yanlış anlayanlara, İstiklal şairimiz Mehmet Akif’in dizeleriyle hatırlatmak isteriz; “Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum? Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum.” Anadolu’nun o şaşmaz irfanının söylediği gibi, “Zalimin zulmü arttıysa, zevali de yakındır.” Zevali yaklaşana, şunu hatırlatmak da görevimizdir. Adaletin ayarlarıyla oynadığınız kantar, gün gelir sizi de tartar.

MİLLETİMİZİN UFKUNUN AYDINLANMASINA AZ KALDI

Sandık milletimizin önüne gelecek. Bu karanlık günler elbet bitecek. Gecenin en karanlık anı, şafağa en yakın andır. Milletimizin ufkunun aydınlanmasına, yeni bir şafağın doğmasına az kaldı.

MİLLETİN GÜR SESİ 21 MAYIS’TA MALTEPE’DE DUYULACAK

Son olarak, Bursa’da 21 Mayıs’ta yapacağımız ‘Milletin Sesi’ mitingimizi 21 Mayıs’ta İstanbul’da Maltepe’de yapacağız. Ve bu mitingde, bu milletin haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe karşı gür sesi tüm gücüyle duyulacak.

NE YAPARLARSA YAPSINLAR

Ne yaparlarsa yapsınlar, milletimizin tertemiz oylarıyla bize vermiş olduğu İstanbul’u alamayacaklar, alamazlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, önümüzdeki seçimde Türkiye’yi almamızın önüne geçemeyecekler. Beni dinlediğiniz için çok teşekkür ediyorum.